Vanuit de Rotaryclub Medemblik-Koggenland was de wens geuit om voor een groepje bewoners van het woonzorgcentrum Valbrug een mooi dagje uit te organiseren. Op deze wijze heeft de club haar betrokkenheid bij de lokale gemeenschap kunnen laten zien. Er is overleg geweest met het complex Valbrug en in overleg is een mooie autorit georganiseerd.

Op zaterdag 14 mei 2016 was het dan zover.
Een aantal leden van Rotaryclub Medemblik-Koggenland heeft voor een achttal bewoners en drie begeleiders van woonzorgcentrum Valbrug een mooi dagje bezorgd. Het belangrijkste doel was gezelligheid en genieten van de mooie omgeving. Vanuit de auto konden ze mooi naar de omgeving kijken. Er waren hier en daar zelf nog bollenvelden en dat vonden ze prachtig. Maar het was al gezellig genoeg om met elkaar op stap te zijn. Lekker kletsen over nu en vroeger, er even tussenuit en genieten van het mooie West-Friesland.

De weergoden werkten niet helemaal mee die dag.
Het was koud en af en toe een klein buitje, maar dat mocht de pret niet drukken.
Om 9.00 zaten onze gasten al helemaal klaar voor het dagje uit. Samen met een zestal leden van onze club zijn wij met ze op pad gegaan. Wij hebben hierbij gebruik gemaakt van onze eigen auto’s. De leeftijd van onze gasten varieerden van 83 tot 93 jaar.

Dit werd zeer op prijs gesteld. Vervolgens zijn wij met zijn allen gaan wandelen in de Poldertuin te Anna Paulowna. De Poldertuin is een particulier initiatief waarbij diverse kwekers uit de regio tulpen beschikbaar hebben gesteld. Het is een prachtig parkje waar je lekker kunt wandelen. Wij hebben dat dan ook gedaan met onze gasten, ieder op zijn of haar eigen tempo. Gelukkig waren er ook bankjes genoeg om even een rustpauze in te lassen.

Vervolgens zijn wij met de auto’s richting het mooie eiland Wieringen gereden om daar een rondrit over dit voormalige eiland te rijden. Het was vervolgens weer tijd voor de lunch. Wij zijn met zijn allen richting Kolhorn gereden naar restaurant ’t Anker. Wij hebben daar een heerlijke lunch genoten. De maaltijd, soep, broodje uitsmijter en kroketje, was voor sommigen van onze gasten wel wat veel, maar sommigen hadden toch alles lekker opgegeten, want ja, van ‘vroeger’ was toch ingeprent dat je je bordje moest opeten.

Het was erg gezellig aan tafel.
Van de acht gasten waren er zeven dames en die waren maar wat blij dat ze veel mooie (Rotary) mannen tegenover ze hadden zitten! Nadat iedereen genoeg had gegeten was het weer tijd om richting Medemblik af te reizen.

Rond 14.00 uur waren wij weer terug bij het woonzorgcentrum Valbrug. Vanuit de reacties van de bewoners én de begeleiders bleek wel dat zij een prachtig dagje uit hadden gehad. Zeker voor herhaling vatbaar.