Open avond Rotaryclub Radboud, woensdag 4 maart, aanvang 19.30 uur. Wapen van Medemblik, Oosterhaven 1, Medemblik.

Youtube is bijna niet meer weg te denken. Misschien gebruik je het om op te zoeken hoe je je wc moet ontstoppen, misschien is je guilty pleasure wel het volgen van allerlei influencers of misschien maak je je zorgen over waar je (klein)kinderen allemaal naar kijken.

Youtube heeft ook een hele andere kant, namelijk die van de makers. Er zijn natuurlijk verhalen van artiesten die via Youtube zijn ontdekt, zoals Justin Bieber. Er zijn influencers die bakken met geld verdienen door de producten van hun sponsors te promoten. Maar je kunt ook als part-time werkende moeder de middagdutjes van je kinderen gebruiken om tutorials over je hobby te maken, zoals Dominique Bouwmans van ikwilbreien, en daar tot ieders verbazing een miljoen views mee scoren.

In deze lezing gaat Dominique vertellen waarom ze hier eigenlijk mee begonnen is en hoe ze zover gekomen is dat haar video’s over breien inmiddels meer dan een miljoen keer zijn bekeken. Hoe gaat het produceren van deze video’s in zijn werk? Ze geeft ook stof tot nadenken: Zou je als ondernemer Youtube in kunnen zetten? Of hoe zou je zelf Youtube kunnen gebruiken voor een tweede inkomstenbron om minder afhankelijk te zijn van je baan, of om wat meer te kunnen sparen voor je oude dag?

Maar ook, hoe wordt er door je omgeving gereageerd als je als hoogopgeleide vrouw bekent dat je eigenlijk het liefst van breien je werk zou willen maken? Laat je je afleiden door haters? Want zelfs als je filmpjes maakt over breien krijg je die. Kun je ook een maatschappelijk belang dienen? En last but not least… levert het nou echt wat op? 

Maak kennis met Rotary Radboud

De Rotaryclub Radboud wordt gevormd door een gevarieerd aantal leden van jong tot oud, uit allerlei beroepsgroepen en lagen van onze samenleving. Bij de Rotary kom je om iets te brengen, een bijdrage aan de maatschappij, maar ook om iets te halen; vriendschap en kennis. Deze avond biedt een inkijkje in het doen en laten van deze club die leden telt uit West-Friesland, de Wieringermeer en daar buiten. Deze avond is daarom niet alleen vanwege het thema interessant, maar het geeft geïnteresseerden ook de gelegenheid om een clubavond mee te maken. U bent van harte welkom voor een nadere kennismaking met Rotary. Wel graag tijdig aanmelden via info@rotaryradboud.nl