De afgelopen maanden hebben wij weer Opperdoezer Rondes verkocht voor een goed doel. Dit jaar was het Humanitas Home-Start, die ouders helpen met opvoedproblemen. Maar naast de cheque voor dit goede doel, hadden we ook nog prijzen uit te reiken aan de deelnemers van de loterij.

Aan iedere zak Opperdoezer Rondes zat een lotnummer. Met dit lot maakten de kopers van de aardappels kans op leuke prijzen. Op onze open avond van 6 oktober reikten we de prijzen van de actie van 2021 uit.

De winnaars van de eerste prijs hadden een bijzonder leuk verhaal. Dit echtpaar kwam namelijk helemaal uit Groningen om de prijs in ontvangst te nemen! Mevrouw werkt in een groentewinkel en ze wilde wel eens zien waar de Opperdoezer Rondes geteeld worden. Dus vertrok het stel met de camper naar Lodge 61 in Medemblik. Nadat ze op de fiets langs de akkers hadden gereden wilden ze natuurlijk ook nog wat van deze aardappels kopen. En dat deden ze bij de versmarkt van Lodge 61, waar onze aardappels ook verkocht werden. Nu mogen ze nog een keer terugkomen in West-Friesland, want de prijs is een weekendje weg in Villavakantiepark IJsselhof in Andijk. Dat komt goed uit, want ze willen nog wel meer van onze mooie omgeving zien.

De grote winnaars van deze actie zijn natuurlijk de gezinnen die geholpen worden door het Home-Start project. Coördinator Christine Samsom nam namens Humanitas de cheque in ontvangst en heeft ons ook verteld wat er precies voor de gezinnen wordt gedaan. We zijn trots dat we hier, dankzij de kopers van onze aardappeltjes, aan mogen bijdragen.

Maar dat is nog niet alles. We kiezen ieder jaar een hoofddoel voor onze verkoopactie, waar ongeveer de helft van de opbrengst naartoe gaat. Met het andere deel steunen we door het jaar heen andere goede doelen met kleinere bijdragen. Weet jij een goed doel dat wel een steuntje in de rug kan gebruiken: je kunt bij ons een aanvraag voor een bijdrage indienen.