Opperdoezer Ronde Actie 2022

Hoe een aardappeltje een leven kan veranderen!

Word een kilometervreter en help de hulpgoederen de grens over!

Stichting Caritas Ukraine-Holland verzorgt al vele jaren transporten met hulpgoederen naar ziekenhuizen en kinderinstellingen in de Ukraine. De dramatische ontwikkelingen van de afgelopen tijd hebben de noodzaak van de transporten verhoogd, maar helaas ook de brandstofprijzen. Er zijn vele materialen gedoneerd, maar er is ook veel geld nodig om de transporten te bekostigen. Daarom is ons hoofddoel van dit jaar het sponsoren van de transportkosten. Laten we er samen voor zorgen dat de hulpgoederen ook echt in Oekraïne komen!

Stichting Caritas Ukraine – Holland is gevestigd in het Noord-Hollandse de Rijp. Wij hebben eerder met hen samengewerkt, waardoor we er veel vertrouwen in hebben dat zij met hun jarenlange ervaring de hulpgoederen op de juiste plekken weten te krijgen.
Help ons mee om anderen te helpen en wordt ook een kilometervreter.

Hoever zijn we op de route naar onze bestemming?

Elke kilo Opperdoezers brengt het transport 1,5 kilometer dichterbij de ontvangers. Zoals je kunt zien zijn we er bijna en kunnen we ons gaan opmaken voor het 2e hulptransport..

Koop Opperdoezers!

Helpt u ons helpen? Koop nu Opperdoezer Ronde online
De actie loopt tot 22 september 2022. Voor een zak van 5 kilo betaalt u € 9,00 en voor een zak van 2,5 kilo betaalt u € 6,- (gratis thuisbezorgd binnen de regio West-Friesland!).

Geef eens een zak cadeau!
Bent u zelf geen aardappeleter, geef dan eens een zak Opperdoezers cadeau. Daarmee helpt u ons helpen en maakt u een ander bijzonder blij 😉

Loterij!

Vul uw lotnummer vóór 22 september in en win!
Bij iedere zak Opperdoezers Rondes vindt u een label met daarop een uniek lotnummer. Op 23 september 2022 trekken wij de winnende loten! Hoe meer zakken u koopt des te groter uw kans op een prijs. Vul dit lotnummer vóór 22 september in en maak kans op de volgende prijzen:

PRIJSWINNAARS 2021

3e prijs : Reischeque t.w.v. € 100
Aangeboden door: Reisspecialist de Valk in Grootebroek
Gewonnen door : Sjoukje Leistra in Middenmeer

2e prijs : Rondvaart op de grote Vliet voor 4 personen inclusief hapje en een drankje
Aangeboden door : Lodge 61 te Medemblik
Gewonnen door : Bert Westhof uit Den Helder

1e prijs : Een Weekend in Villa Vakantiepark IJsselhof in Andijk (laagseizoen)
Aangeboden door: Vakantiepark IJsselhof
Gewonnen door : Henk Hoogland in Lucas Wolde

Alles over de Opperdoezer

Op de officiële ‘Opperdoezer’ website vind u veel informatie, recepten, filmpjes over deze Westfriese Delicatesse.

Dé culinaire aardappel

De Opperdoezer Ronde ontleent haar naam aan het Noord-Hollandse dorpje Opperdoes. Daar worden deze unieke en exclusieve aardappelen al meer dan 150 jaar verbouwd en geoogst. De 160 hectare zavelgrond rondom de kerk van het dorpje is de enige plek ter wereld waar de Opperdoezer Ronde geteeld kan en mag worden. Sinds 1996 heeft het gebied een Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB). De vrij vaste en romige aardappel wordt door aardappelkenners en fijnproevers beschouwd als een ware delicatesse.

Bekijk hier onze promotiefilm

De lekkerste Opperdoezer Recepten

Wil je weten met hoeveel passie de telers in Opperdoes te werk gaan om dit heerlijke aardappeltje bij jou op het bord te krijgen. Bekijk de filmpjes op de officiële website. Ook heerlijke rececepten en andere informatie kun je hier terugvinden.