Opperdoezer Ronde Actie 2022

Hoe een aardappeltje een leven kan veranderen!

Ouders staan er niet alleen voor, dankzij de power-pieper!

Wij van Rotary Radboud strijden voor een gezondere en gelukkigere wereld. Een stressvrije en positieve opvoeding draagt in hoge mate bij aan het welbevinden van grote (ouders!) en kleine (kinderen!) mensen. Het Home-Start programma biedt preventieve zorg voor gezinnen met kinderen van 0-6 jaar, die alledaagse opvoedvragen hebben. Het doel is om kleine vragen klein te houden en niet te laten uitgroeien tot grote problemen. In deze corona-tijden valt dat niet altijd mee, zeker met beperkende maatregelen die veel vragen en spanning opleveren. Rotary Radboud vindt dat kinderen een goede start in het leven verdienen, met blije ouders. Daarom doneren wij dit jaar het grootste deel van de opbrengst van onze actie aan het Home-Start programma van Humanitas in Medemblik. Laten we er samen voor zorgen dat meer ouders er niet alleen voor staan.

Help ons om het Home-Start programma van Humanitas in Medemblik te ondersteunen. Want door hen staan opvoeders er niet alleen voor!

Bekijk hier onze promotiefilm

PRIJSWINNAARS 2021

3e prijs : Reischeque t.w.v. € 100
Aangeboden door: Reisspecialist de Valk in Grootebroek
Gewonnen door : Sjoukje Leistra in Middenmeer

2e prijs : Rondvaart op de grote Vliet voor 4 personen inclusief hapje en een drankje
Aangeboden door : Lodge 61 te Medemblik
Gewonnen door : Bert Westhof uit Den Helder

1e prijs : Een Weekend in Villa Vakantiepark IJsselhof in Andijk (laagseizoen)
Aangeboden door: Vakantiepark IJsselhof
Gewonnen door : Henk Hoogland in Lucas Wolde

Alles over de Opperdoezer

Op de officiële ‘Opperdoezer’ website vind u veel informatie, recepten, filmpjes over deze Westfriese Delicatesse.

Dé culinaire aardappel

De Opperdoezer Ronde ontleent haar naam aan het Noord-Hollandse dorpje Opperdoes. Daar worden deze unieke en exclusieve aardappelen al meer dan 150 jaar verbouwd en geoogst. De 160 hectare zavelgrond rondom de kerk van het dorpje is de enige plek ter wereld waar de Opperdoezer Ronde geteeld kan en mag worden. Sinds 1996 heeft het gebied een Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB). De vrij vaste en romige aardappel wordt door aardappelkenners en fijnproevers beschouwd als een ware delicatesse.

De lekkerste Opperdoezer Recepten

Wil je weten met hoeveel passie de telers in Opperdoes te werk gaan om dit heerlijke aardappeltje bij jou op het bord te krijgen. Bekijk de filmpjes op de officiële website. Ook heerlijke rececepten en andere informatie kun je hier terugvinden.