Opperdoezer Ronde Actie 2019

Hoe een aardappeltje een leven kan veranderen!

Aardappels voor Onderwijs!

21 Juni 2019: We hebben de eerste zakjes Opperdoezer Ronde ingepakt, vers uit de volle grond! Een aardappel die alleen in het
Noord-Hollandse Opperdoes verbouwd mag worden en vanwege het tere karakter ambachtelijk met de hand wordt gerooid.

Rotaryclub Radboud Medemblik is trots dat ze ook dit seizoen weer deze ambachtelijke aardappel mag verkopen ten behoeve van een goed doel. En niet zomaar een doel. Dit jaar gaat de helft van de netto de opbrengst naar de Nes Education Society, Rotary Radboud draagt de stichting een zeer warm hart toe omdat zij zich inzet voor stichten van opleidingsmogelijkheden in ontwikkelingslanden.

In Kenia is deze stichting bezig met de opzet van een Agrarische school/ Ambachtsschool. De school is ontstaan vanuit de wens van de Masai Mara-bevolking om minder afhankelijk te worden van toerisme en eenzijdige landbouw sinds de omwenteling van een nomadenbestaan naar een bestaan met vaste domicilie. Een van de belangrijkste en effectiefste initiële middelen om dit te realiseren is ‘educatie’ en dat is waar de Nes Education Society om de hoek komt kijken.

Hoe mooi is het dat je met een agrarisch product uit ‘ons’ Opperdoes het agrarische leven in Kenia ondersteunt? Daarnaast kun je bij aankoop van een zak Opperdoezer Ronde die u via Rotaryclub Radboud Medemblik koopt leuke prijzen winnen. Wees er snel bij, want op is op!

Koop Opperdoezers!

Helpt u ons helpen? Koop nu Opperdoezer Ronde online
De actie loopt tot eind september 2019. Voor een zak van 5 kilo betaalt u € 9,00 en voor een zak van 2,5 kilo betaalt u € 6,- (gratis thuisbezorgd binnen de regio West-Friesland!).

Geef eens een zak cadeau!
Bent u zelf geen aardappeleter, geef dan eens een zak Opperdoezers cadeau. Daarmee helpt u ons helpen en maakt u een ander bijzonder blij 😉

Loterij!

Vul uw lotnummer in en win!
Bij iedere zak Opperdoezers Rondes vindt u een label met daarop een uniek lotnummer. Dus hoe meer zakken u koopt des te groter uw kans op een prijs. Vul dit lotnummer in en maak kans op de volgende prijzen:

• Hight Tea bij Restaurant Het Wapen Van Medemblik
  • Weekend Villavakantiepark IJsselhof Andijk
  • Overnachting Lodge61 Medemblik

Alles over de Opperdoezer

Op de officiële ‘Opperdoezer’ website vind u veel informatie, recepten, filmpjes over deze Westfriese Delicatesse.

Dé culinaire aardappel

De Opperdoezer Ronde ontleent haar naam aan het Noord-Hollandse dorpje Opperdoes. Daar worden deze unieke en exclusieve aardappelen al meer dan 150 jaar verbouwd en geoogst. De 160 hectare zavelgrond rondom de kerk van het dorpje is de enige plek ter wereld waar de Opperdoezer Ronde geteeld kan en mag worden. Sinds 1996 heeft het gebied een Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB). De vrij vaste en romige aardappel wordt door aardappelkenners en fijnproevers beschouwd als een ware delicatesse.

De lekkerste Opperdoezer Recepten

Wil je weten met hoeveel passie de telers in Opperdoes te werk gaan om dit heerlijke aardappeltje bij jou op het bord te krijgen. Bekijk de filmpjes op de officiële website. Ook heerlijke rececepten en andere informatie kun je hier terugvinden.